Eera auttaa Hoasia nopeuttamaan asuntohakemusten käsittelyä ohjelmistorobotiikan avulla

Heinä-elokuu on kiireinen ruuhkahuippu Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasissa. Opiskelupaikkojen varmistuttua asuntohakemuksia tulee käsiteltäväksi jopa 1 000 päivässä. Tänä vuonna Hoas ottaa Eeran tuella avukseen ohjelmistorobotin huolehtimaan hakemusten esikäsittelystä – tavoitteena on puolittaa hakemusten käsittelyaika nykyisestä. Kesäkuussa testattu ohjelmistorobotti pääsee tositoimiin heti heinäkuussa hakemusruuhkan alkaessa.

”Tavoitteemme on lyhentää robotiikan avulla hakemusten käsittelyaikaa. Kun hakemusten esikäsittely automatisoidaan, palveluneuvojat voivat käyttää työaikaa tehokkaammin asiakkaiden palveluun ja asuntotarjousten tekemiseen. Kehityksestä hyötyvät sekä asuntoa hakevat opiskelijat että omat työntekijämme, jotka voivat nyt keskittyä hakemusten käsittelyyn teknisten tarkistusten sijaan”, kuvailee Hoasin asiakkuusjohtaja Riitta Pulkka.

Tutustu aiheeseen tarkemmin Talouselämän artikkelissa.